Mi a ZOON és kik vagyunk mi?

Hitvallásunk, hogy aki játszik tanul, aki tanul fejlődik és aki fejlődik sikeres lesz.

Hello!

Én Marczali Vilmos vagyok a ZOON megálmodója és két gyermek apukája, ez lényeges, mert a ZOON létrejöttét ők inspirálták. Vállalkozóként folyamatosan keresem a lehetőségeket és amikor gyermekeim megszülettek a fókuszom is elterelődött ebbe az irányba.

Ahogy nőttek fel egyre nehezebben találtunk izgalmas programot Győrben, ezért általában autóba ültünk és elutaztunk Budapestre. Ez nem túl költséghatékony megoldás. Innen jött az ötlet, ha lenne egy jó kis szórakoztató központ Győrben, akkor időt és üzemanyagköltséget spórolnánk, több szórakozás jutna kevesebb kellemetlenség mellett.

Minipolisz, szabaduló szobák, csupa kaland nerf pálya, apropolisz, VR, selfi múzeum, stb.

Elkezdtünk helyeket kipróbálni, hogy mit lenne érdemes megvalósítani és voltak is jók. A végső következtetés az lett, hogy ezek nagy része csak egyszer-kétszer izgalmas utána már nem megy az ember, így üzletileg nem feltétlenül éri még megvalósítani. Ha egyszerre egy helyen megvalósulna az összes az viszont egy ütős megoldás lenne, hiszen egyik héten egyikbe, másik hétben másikba lehet menni, vagy a család egyik része szelfizni megy, míg a másik VR-ozni, így mindenki boldog.

Ezen a gondolatmeneten tovább haladva jött létre az ötlet

Alakítsunk ki egy központot, amolyan élmény plázát, ahová ha betérsz válogathatsz a különböző élmények közül. Győrben ezt a státuszt kisebb-nagyobb sikerrel az ETO Park próbálta meg felvenni, ezért ott kezdtünk el helyet és közben partnereket keresni. A név is abból adódik, hogy többféle szórakozási lehetőséget akartunk összeszedni egy helyre. Más-más zónák más-más élmények, mivel a zona.hu domain név foglalt volt és nem is annyira hangzatos csavartunk rajta és így lett először zoone majd az egyszerűség kedvéért zoon. 🙂

A hely meglett

A partnerek viszont nem nagyon jöttek, ezért amit tudtunk azt megvalósítottuk magunk, így jött létre a digitális élményközpont, ahol át lehetett élni a digitális evólúciót. Ez volt 2019 novemberben. Szépen kezdtek is beindulni a dolgok, de ezen a ponton azt vettem észre, hogy a családok nagyon nehezen kapcsolódnak, nem játszanak együtt. Mivel eddigre már elváltam és a gyerekeimmel nekem is nehezen ment a kapcsolódás elkezdtem kutakodni a témában.

Így került képbe a Royal Társasjáték Egyesület

Programjaikkal segítik a kapcsolódást szülő és gyermek között és ezen kívül még rengeteg más fantasztikus dolgot is csinálnak. Elkezdtünk kidolgozni egy programot, de ezt a tervet a Covid félbeszakította a központ folyamatos veszteséget termelt, ezért bezártunk.

Öröm az ürömben

judo edzőmmel Kovács Jánossal (az uKIDo mozgásfejlesztő edzésmódszer kidolgozója) egy beszélgetés a központra terelődött és mondta, hogy milyen jó lenne, ha közösségi térként a Vital Judo Központban újraindulna a program. Ennek az ötletnek nagyon megörültem, hiszen Pénzes Andrással a Royal Klub vezetőjével közösen kidolgozott programokban sok sporttal kapcsolatos elképzelés is szerepelt. Ezért össze ültünk hárman és megalkottuk az új ZOON-t, ami immár több mint élményközpont. Születésnapi és fejlesztő központként, valamint e-sport egyesületként folytatjuk tovább.

Célul tűztük ki, hogy mosolyt csalunk az emberek arcára.

Minőségi kapcsolódási és kikapcsolódási lehetőséget nyújtunk családoknak, ami közben fejlődni is tudnak.

Hitvallásunk, hogy aki játszik tanul, aki tanul fejlődik és aki fejlődik sikeres lesz.

Egyaránt kínálunk szórakoztató és fejlesztő programokat gyerekeknek, szülőknek és cégeknek.

Digitális játékterünkben kipróbálhatók a VR szemüvegek, játékkonzolok, de ugyanezekkel az eszközökkel digitális sportfoglalkozásokat is csinálunk. Megalkottuk a digitális triatlont.

Küzdőtereinken a harcművészeteket sajátíthatják el kicsik és nagyok. A legkisebbek például az uKIDo-n fejleszthetik készségeiket, ami hiánypótló a maga területén.

Tematikus születésnapokat tartunk, ahol a gyerekek igazán felhőtlenül érezhetik magukat.

Kialakítottunk egy klubrendszert TEE-REX Klub néven, aminek keretein belül elérhetővé és jól szabályozhatóvá válik a gyerekek kütyühasználata.

Tervezzük, hogy oktatjuk a felnőtteket és a gyerekeket is a helyes digitális térhasználatra. Ezen kívül pedig folyamatosan keressük azokat a partnereket, akik a gyerekek és családok fejlesztésében tudnak segíteni. Ha te is tudsz segíteni keress minket bátran.

Összefoglalva nehéz megfogalmazni, hogy mi is a ZOON. Hivatalosan különböző zónák más-más élményekkel, de mint láthatod ennél sokkal több.

Gyere be hozzánk és meglátod. 🙂